Terug naar Het laatste nieuws

Zonnepark Alteveer

Gepubliceerd op:
Zonnepark Alteveer

Dorpsbelang ontving een verzoek van Rob van Hoof en Harry Kram om onderstaand bericht op onze site te plaatsen. Gezien het belang voor het dorp hebben we hiermee ingestemd. De inhoud van het bericht valt niet onder onze verantwoordelijkheid.

We’ zijn enkele inwoners uit Alteveer die vinden dat winsten die het zonnepark maakt ook voor een deel ten goede moeten komen aan het dorp Alteveer en haar inwoners. Dit om te voorkomen dat alle winsten naar een buitenlandse partij zouden gaan.

 Daarom hebben we bij de gemeente ervoor gezorgd dat 30% van het eigendom van het park moet worden overgedragen aan een stichting. 

De winst van de stichting zal volledig gebruikt gaan worden om projecten in en voor het dorp te financieren/subsidiëren. Hierbij kunt u denken aan financiële ondersteuning van verenigingen en projecten die voor de inwoners van ons dorp iets betekenen. Denk hierbij onder andere aan de Sinterklaasintocht, versieringen, dorpsfeesten, uitstapjes voor kinderen/ouderen.

Maar nog veel meer natuurlijk!

 Ook zullen we een wandelpark laten aanleggen tussen het zonnepark en de Beumeesweg. In het najaar zal begonnen worden met de aanpassingen in het bos. Het zonnepark zelf wordt volledig omheind met struiken, zodat het na enige tijd vrijwel onzichtbaar zal zijn.

 Mensen uit Alteveer kunnen straks bij de stichting aandeelcertificaten aanschaffen in het zonnepark. Hiermee krijgt men dan elk jaar rente uitbetaald (meer dan bij de bank), plus een variabele winstuitkering op basis van de gemaakte winst.  

Met energiebedrijven die de stroom van ons zonnepark gaan kopen, willen we afspraken maken dat inwoners van Alteveer bij die bedrijven korting krijgen op hun stroomrekening.

En bij de bouw van het zonnepark zullen we aan inwoners van Alteveer de mogelijkheid bieden om zonnepanelen met korting te bestellen voor eigen gebruik (op uw eigen dak).

 Naast dit alles storten we 75.000 euro in het Gebiedsfonds van de gemeente Stadskanaal. Hieruit kan iedereen subsidie aanvragen voor ‘duurzame projecten’. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en duurzaamheid van Stadskanaal. Bij de gemeente kunt u meer informatie krijgen over de mogelijkheden van subsidie voor uw project.

Kortom, het zonnepark zal ervoor zorgen dat er geld komt voor allerlei zaken in Alteveer en dat ons dorp en haar inwoners flink kunnen meeprofiteren van de winsten van het park!

 Wij houden u vanaf nu op de hoogte van de voortgang.

Rob van Hoof en Harry Kram.

Digitale Bingo Night in Alteveer

Digitale Bingo Night in Alteveer

zaterdag 6 februari...BINGO!!!  

 
Nieuws van Dorpsbelang nov/dec '20

Nieuws van Dorpsbelang nov/dec '20

Dorpsbelang Tange-Alteveer     De Coronacrisis is nog steeds n…