Als u voor deze pagina een bericht wilt doorgeven, mail dit dan naar info@dorpsbelangtangealteveer.nl

———————————————————————————————————————————

Midwinterwandeltocht in Alteveer

De Handelsvereniging organiseert op zaterdag 19 januari weer een winterse wandeltocht rond Alteveer. De tocht die start tussen 17.30 en 18.00 uur bij de Drijscheer is ongeveer 6 km lang. Inleg voor de tocht is één euro. Na de tocht wordt u opgewacht met de muzikale tonen van chr. muziekvereniging Excelsior uit Nieuwe Pekela en kan men allerlei lekkernijen nuttigen.

———————————————————————————————————————————–

 Nieuwjaarsreceptie gemeente Stadskanaal

Woensdag 9 januari was de nieuwjaarsreceptie in theater Geert Teis. Het programma in de theaterzaal was zoals andere jaren met dit verschil, dat Marcel Nieuwenweg, de presentator, deze keer sprak met de nieuwe burgemeester, mevr. Froukje de Jonge. Ook werd de Knoalster van het jaar 2018 bekend gemaakt. Dit werd Ben Schomaker, voorzitter van  Plaatselijk Belang Musselkanaal. De belangstelling voor de nieuwjaarsreceptie was groot.

—————————————————————————————————————————————–

Handelsvereniging Alteveer

vrijdag 11 januari: was de nieuwjaars-/ afsluitbijeenkomst in de Drijscheer. Het bestuur van de handelsvereniging heeft besloten de vereniging op te heffen. 

———————————————————————————————————————————–

Ruilwinkel

Ruilwinkel blijft langer open

De gemeente Stadskanaal heeft besloten om de Ruilwinkel in ieder geval nog vijf jaar te garanderen open te blijven. Dat betekent dat er sowieso tot 2023 er in Alteveer geruild kan worden. Er was na de opening toegezegd, dat de winkel twee jaar de kans had om zich te bewijzen. Dat is met de vele bezoekers tot nu toe meer dan gelukt

Hoe werkt onze ruilwinkel?

U wordt voor € 5,00 deelnemer van onze ruilwinkel. Hiervoor kunt u een jaar lang uw goede tweedehands spullen komen ruilen. U krijgt bij inschrijving gelijk 5 ruilpunten. Uw ingebrachte spullen worden gewaardeerd tegen punten. Uw saldo wordt bijgehouden in een computer. U kunt direct of op een later tijdstip spullen uit onze winkel weer meenemen. Ook op de spullen in de winkel staan punten vermeld. U kunt kleding (max. 5 per keer), huishoudelijke artikelen, kleine elektrische apparaten, spelletjes, speelgoed, lampen, boeken (max. 5 per keer), CD’s (max. 5 per keer), etc. komen ruilen. Grotere zaken, zoals meubels kunnen we niet in de winkel zelf plaatsen, maar op ons prikbord kan dit door middel van een foto wel worden geruild. We nemen geen tv’s, computers, beeldschermen, knuffels, beddengoed en lingerie in. Verder moeten de spullen schoon, heel, compleet en werkend zijn. We willen een winkel zijn, geen rommelmarkt.

Komt u ook eens gezellig een kijkje nemen?

Openingstijden: maandagmiddag en donderdagmiddag-/avond en laatste zaterdag van de maand (zie website)

————————————————————————————————————————————————–

N366 

In  februari 2019 zullen tussen Alteveer en de Van Boekerenweg Stadskanaal in totaal 500 bomen worden geplaatst (links en rechts van de weg) Daarnaast wordt ter hoogte achter de huizen lage bossage geplant. 

—————————————————————————————————————————————-

Vergadering Dorpsbelang T-A

Punten uit de vergadering van maandag 7 januari in de Ruilwinkel.

In deze vergadering werd ondermeer gesproken over de uitkomst van de dorpsenquête. De conclusies daaruit worden binnenkort op deze site gepubliceerd. Er zal een uitbreiding van het bestuur komen. Ook daarover later meer. Er zijn diverse logo-ontwerpen binnengekomen, met name door de basisschoolleerlingen. Daaruit zal een bruikbaar logo worden gekozen/gemaakt. Er zal bij de gemeente nogmaals een verzoek worden gedaan om voor een oplossing van de kapot-gereden bermen langs de Grootstukkerweg te zorgen. Ook het eerste gedeelte van de Veenhofsweg (naast de groenstrook) zal een gespreksonderwerp zijn.

De volgende vergadering 4 februari a.s. zullen nieuwe bestuursleden aanschuiven.

——————————————————————————————————————————————–

Beelden aan de Poortmanswijk

Oud-inwoner Harm Jan Oortwijn (50) geboren en getogen aan de Poortmanswijk 15  (zijn ouders wonen daar nog) heeft een tweetal beelden gemaakt die hij graag bij de sluis van de Poortmanswijk zag geplaatst. Harm Jan woont met zijn gezin in Dronten en werkt in Milaan (Italië).

Hij heeft al toestemming van waterschap A-en Hunze om de beelden te plaatsen. Helaas heeft de welstandscommissie van de gemeente een negatief advies gegeven.

Harm Jan Oortwijn gaat na deze afwijzing in gesprek met een onafhankelijke commissie om zijn argumenten te bespreken.

Op de foto een van de twee beelden.

—————————————————————————————————————————————–

v.v. Alteveer

De voetbalvereniging Alteveer speelt in het seizoen 2018-2019 in de vijfde klasse van de amateurs van de KNVB. 

Tegenstanders van Alteveer: Buinen, Buinerveen, De Treffer ’16 (Exloërmond), EEC (Ees, Eesergroen Combinatie), JVV (Jipsingbourtange), Pekelder Boys (Nieuwe Pekela), Roswinkel, SVBC (Barger Compascuum),Valther Boys, Veelerveen, Weiteveense Boys, Zandpol en Zwartemeerse Boys. De laatste drie verenigingen liggen in de gemeente Emmen.

23 septemberAlteveer – JVV;  6 – 2

30 september: EEC (Ees ) – Alteveer;  4 – 2

7 oktober: Veelerveen – Alteveer; 0 – 3

14 oktober: Alteveer – Roswinkel; 4 – 2

21 oktober: Alteveer – Pekelder Boys; 2 – 1

28 oktober: Zandpol – Alteveer; 1 – 7

4 november: Alteveer – De Treffer 16; 5 – 0

18 november: Buinerveen – Alteveer; 1 – 3

25 november: Alteveer – Valther Boys; 1 – 2

2 december: Zwartemeerse Boys – Alteveer; 0 – 2

9 december: Alteveer – SVBC; 4 – 1

————————————————————————————————————————————————–

Zonnepark komt dichterbij 

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd door L C Energy, die ook door de gemeente Stadskanaal officieel bekend is gemaakt. Vervolgens ligt een en ander 6 weken ter inzage, waarbij zienswijzen ingediend kunnen worden bij de gemeente. Daarna wordt aanvraag gedaan voor een zogenaamde SDE + subsidie. Bij toekenning van deze subsidie kan het zonnepark worden gerealiseerd. Dat zal naar verwachting eind 2019 of begin 2020 zijn. 

De tekening van het zonnepark. Op twee plaatsen: een gedeelte in het bos, waarbij de panelen zover mogelijk achterin worden geplaatst en een kleiner gedeelte op het terrein achter de grote AVEBE-silo. 

Inmiddels is er een petitie gestart om de komst van een zonnepark tegen te houden. 

Op donderdagavond 10 januari was er een inloop in de Drijscheer voor de Alteveerster bevolking om nog eens de plannen te kunnen bekijken.

Dorpsbelang neemt hierbij een neutrale positie in en stelt alleen dat iedereen in het dorp voordeel moet verkrijgen bij een eventuele komst van een zonnepark.

Intussen is er een energiecoöperatie opgericht onder de naam Groningsgroen (http://groningsgroen.org). Oprichters van deze energiecoöperatie hebben als doel om Alteveer en omgeving energie-neutraal te maken met duurzame energie van o.a. het zonnepark. Meer info bij Harry Kram, harry@groningsgroen.org.

————————————————————————————————————————————————-

 Kavels aan ’t Streekje

Op de website van de gemeente Stadskanaal staan de locaties van bouwkavels in de gemeente Stadskanaal

Hopelijk vindt de gemeente het belangrijk dat de Blauwe Kamer een invulling krijgt en is ze enigszins coulant t.a.v. bouwplannen van belangstellenden, zodat daardoor geen belemmeringen ontstaan. Wanneer er tot 2020 geen gegadigden zijn, zal de gemeente de bouw-bestemming van dit gebied afhalen.