Als u voor deze pagina een bericht wilt doorgeven, mail dit dan naar info@dorpsbelangtangealteveer


Afscheid en 40 jaar onderwijzeres

Het was op de laatste schooldag van cbs De Höchte feest. Niet alleen werd het afscheid gevierd van groep acht, maar ook het 40 jarig onderwijs -jubileum van juf Harmina werd gevierd. Laatstgenoemde werd in een speciale auto ’s morgens het plein opgereden. Na het welkomstwoord van directeur Miriam Stuut met daarbij het overhandigen van diverse cadeaus, barstte het feest los. De feestmorgen werd afgesloten met het afscheid van groep 8.

————————————————————————————————————————————

Vergadering Dorpsbelang T-A

Woensdagavond 18 juli vergaderde het bestuur van Dorpsbelang T-A in de Drijscheer. Daarbij kwamen diverse onderwerpen ter sprake. Binnenkort zal wethouder Brongers kennismaken met het nieuwe bestuur. Dan zal een agenda besproken worden met onder andere de verkeerssituatie van het eerste gedeelte van de Veenhofsweg; de toekomst van de Ruilwinkel en de projectenagenda. 

Verder werd deze vergadering gesproken over uitbreiding van het bestuur hetgeen best moeilijk is als men bedenkt, dat er in de loop der tijd zo’n dertig verschillende personen (uit alle lagen van de bevolking…) zijn gevraagd om zitting te nemen. Maar het bestuur blijft positief met hun zoektocht.

Volgend jaar 2019 zal de Dodenherdenking op 4 mei dezelfde zijn als andere jaren. Evenwel wil de gemeente Stadskanaal (die dan 50 jaar bestaat) extra aandacht geven aan de vijfde mei. Daarover in de volgende (oktober) Schakel meer.

Ook is er contact gezocht met de redactie van Alteveer online voor kennismaking en wellicht een vorm van samenwerking. Het antwoord was duidelijk: “Wij plaatsen items op de website puur ter informatie; kennismaking en een eventuele samenwerking zit er niet in”.

Tenslotte kwam nog even de notitie Restafval in 2020 van de gemeente Stadskanaal ter sprake. De gemeente wil graag dat haar inwoners nog beter het afval scheidt. 

De volgende vergadering zal zijn op woensdag 5 september

—————————————————————————————————————————————–

Zonnepark weer in beeld

Een paar maanden geleden werd het plan van een zonnepark in het bos achter de Beumeesweg afgeblazen omdat energiebedrijf Enexis te weinig capaciteit zou hebben op het netwerk. Dit probleem lijkt nu opgelost en het plan is weer nieuw leven in geblazen. Bewoners die er direct mee te maken hebben zijn op een bijeenkomst voorgelicht over de plannen. Eigenlijk zijn die niet anders dan de oorspronkelijke. Wel zal er meer aandacht komen voor de buffer tussen de achtertuinen van de aanwonenden van het bos dat een oppervlakte heeft van 10 ha. Wellicht zal ook het terrein achter de Avebe-silo in de plannen worden betrokken. Als dat terrein (2, 5 ha.) ook voor zonnepanelen gebruikt kan worden zal de buffer tussen de huizen en het zonnepark groter en “parkachtiger” kunnen worden. LC Energy, het bedrijf dat van de gemeente Stadskanaal toestemming heeft om de plannen uit te voeren, zal in september een subsidieaanvraag doen om zodoende volgend jaar maart in aanmerking te komen voor uitvoering. 

—————————————————————————————————————————————–

Trekkertrek Alteveer

Er was zaterdag 7 juli veel belangstelling voor de trekkertrek-wedstrijden op het evenemententerrein. De hele dag bulderden de motoren van de soms imposante tractoren. Voor kinderen was er weer een groot “springkussen”. Het prachtige weer maakte de dag compleet.

 

———————————————————————————————————————————————

Glasvezel langs Alteveersterweg

 

 

Aan de Alteveersterweg is een begin gemaakt met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Tussen het kanaal en het wegdek is de groene glasvezelkabel gelegd. Dit alles heeft te maken met het versnellen van de internetverbinding in het buitengebied van de gemeente Stadskanaal.

 

 

 

——————————————————————————————————————————————-

Werkzaamheden Pagecentrum

 

Sinds een paar maanden wordt er hard gewerkt aan de veranderingen aan het zwembad in het pagecentrum in Stadskanaal. Momenteel wordt het 25-meter bad onderhanden genomen. Behalve het bad zelf verandert de hele ruimte. Volgens het schema zou eind september de deadline zijn. Intussen lijkt 21 oktober de nieuwe streefdatum te zijn.

 

—————————————————————————————————————————————————-

Geslaagd!!!

 

 

Dorpsbelang Tange-Alteveer feliciteert alle geslaagden in Alteveer. Geniet en maak plannen over wat je verder wilt doen. Voor de gezakte leerlingen was er soms een herkansing en anders: gewoon nog een jaar over doen. Kom op, je bent immers nog jong!

 

 

————————————————————————————————————————————————

Provincie Groningen (afdeling Verkeer en Vervoer)

 

In de week van 4 t/m 8 juni werd het gedeelte tussen de schoolzone van de Beumeesweg opnieuw ingericht. Dit naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast die de basaltkeien veroorzaakten. De werkzaamheden startten 4 juni met het weghalen van de keien. In plaats van de keien werd rood asfalt aangebracht. Een stenenprint op die rode strook doet lijken alsof er echte stenen zijn aangebracht. Op de laatste dag, vrijdag 8 juni, werden de woorden schoolzone en andere belijning aangebracht. Ook de werkzaamheden aan de Luringstraat in Onstwedde werden deze dag afgerond.

 

——————————————————

Aanpak N366

De voorbereidingen van het verbreden / verdubbelen van de N 366 vanaf Veendam richting Ter Apel zijn nagenoeg afgerond. Er zijn sloten gegraven en gedempt er zijn bomen gekapt en verplant, zodat men de vrije hand heeft tijdens de werkzaamheden. De breedte van de N 366 gaat tussen Pekela en Stadskanaal van 7.50 m. naar 8.60 m. In september 2018 wordt gestart met de verdubbeling. Vanaf 1 oktober 2018 is de weg tussen Alteveer en Stadskanaal een vijftal weken afgesloten. De omleiding zal duidelijk worden aangegeven.

De Provincie waarschuwt de verkeersdeelnemers alvast nadrukkelijk om te letten op de aangepaste snelheden op de diverse trajecten van de N366. 

———————————————————————————————————————————————

Skeeleren in Alteveer

Iedereen is van harte welkom op de 400 meter-lange skeelerbaan op het evenemententerrein. Helm-op is vanzelfsprekend verplicht.

Openingstijden:

baan open: maandag en donderdag (bij regen is de baan gesloten)
Tijd: 18:00 tot 21:00 uur

Prijzen: seizoenkaart kinderen tot 16 jaar: 10 Euro
seizoenkaart volwassenen: 35 Euro
training kinderen tot 16 jaar: 1 Euro
training volwassenen: 2 Euro

——————————————————————————————————————————————

Zwembad ’t Vlasmeer

 Seizoen van 12 mei t/m 9 september 2018

Tarieven 2018:

Los bad (tot 2 jaar gratis)    5 euro

12-badenkaart                        39 euro

4 baden halen = 3 betalen  15 euro

Het ochtendzwemmen (ma. t/m do. 07.00 uur – 09.30 uur) is bij het abonnement inbegrepen.

Openingstijden: zie www.optisport.nl/vlasmeer

Facebook: zwembad-t-vlasmeer (voor actueel nieuws)

——————————————————————————————————————————————

Ruilwinkel

Hoe werkt onze ruilwinkel?

U wordt voor € 5,00 deelnemer van onze ruilwinkel. Hiervoor kunt u een jaar lang uw goede tweedehands spullen komen ruilen. U krijgt bij inschrijving gelijk 5 ruilpunten. Uw ingebrachte spullen worden gewaardeerd tegen punten. Uw saldo wordt bijgehouden in een computer. U kunt direct of op een later tijdstip spullen uit onze winkel weer meenemen. Ook op de spullen in de winkel staan punten vermeld. U kunt kleding (max. 5 per keer), huishoudelijke artikelen, kleine elektrische apparaten, spelletjes, speelgoed, lampen, boeken (max. 5 per keer), CD’s (max. 5 per keer), etc. komen ruilen. Grotere zaken, zoals meubels kunnen we niet in de winkel zelf plaatsen, maar op ons prikbord kan dit door middel van een foto wel worden geruild. We nemen geen tv’s, computers, beeldschermen, knuffels, beddengoed en lingerie in. Verder moeten de spullen schoon, heel, compleet en werkend zijn. We willen een winkel zijn, geen rommelmarkt.

Komt u ook eens gezellig een kijkje nemen?

————————————————————————————————————————————————-

 Kavels aan ’t Streekje

 

Op de website van de gemeente Stadskanaal staan de locaties van bouwkavels in de gemeente Stadskanaal

Hopelijk vindt de gemeente het belangrijk dat de Blauwe Kamer een invulling krijgt en is ze enigszins coulant t.a.v. bouwplannen van belangstellenden, zodat daardoor geen belemmeringen ontstaan. 

Op dit moment is er een tweetal gegadigden.

 

—————————————————————————————————————————————————

v.v. Alteveer (eerste elftal)

Alteveer speelt volgend seizoen in de vijfde klas.

—————————————————————————————————————————————-

Programma activiteitenweek Alteveer

Maandag 27 augustus: KLOOTSCHIETEN
Locatie: De Drijscheer*
Tijd:18.00 uur 
Organisatie: IJsvereniging De Toekomst
Contactpersoon 
Corry de Groot-Wolfs 06-612040304

Dinsdag 28 augustus: WANDELPUZZELTOCHT
Locatie: De Drijscheer*
Start: 18.00/18.30 uur
Kosten: € 1 p.p.
Organisatie: kinder sport en spelweek 
Contactpersoon 
Bennie Sterken 06-54356331

Vrijdag 31 augustus: BINGO
Locatie: De Drijscheer*
Tijd: 14.00 uur; zaal open 13.30 uur
Kosten: € 7 p. kaart/ 2 voor € 11
Prijzen: levensmiddelen
Incl. kop koffie/thee en frisdrank
Organisatie: Stichting Ruilwinkel
Contactpersoon 
Carolien Klunder 06-44124968

Vrijdag 31 augustus: FIETSPUZZELTOCHT
Locatie: De Drijscheer*
Start: 18.00/18.30 uur
Kosten: € 1 p.p.
Organisatie: Volleybalclub Alteveer
Contactpersoon 
Fabian Kip 06-27420871

Zaterdag 1 september: VISWEDSTRIJD
Locatie: De Drijscheer*
Tijd: 07.00 uur 
Kosten: € 3
Organisatie: Hengelsportver. Ons Genoegen
Contactpersoon 
Henk Bleeker 06-20003233

Zaterdag 1 september: MOTORTOERTOCHT
Locatie: De Drijscheer*
Tijd: inschrijven tussen 09.00 en 09.30 uur
Organisatie: MRTO
Kosten: € 3,50 Niet leden € 5
Contactpersoon 
Albert Lutjeboer 06-22916136

Zaterdag 1 september: LEVEND TAFELVOETBAL/SJOELEN
Locatie: voetbalveld
Tijd: 14.00 uur
Organisatie: VV Alteveer
Contactpersoon Jan Hendrik Piening 06-20343715

Zaterdag 1 september: DE PLAYBACKSHOW (opgave mogelijk tot 13 juli bij bestuur Gym.ver Voorwaarts)
Locatie: De Drijscheer*
Zaal open: 19.15 uur
Aanvang: 20.00 uur; zaal open om 19.00 uur.
m.m.v. DJ Kas en Jochem
Organisatie: Gymnastiekver. Voorwaarts
Tijdens de pauze een verloting
Contactpersoon 
Monica Boskers 06-11262174

Zondag 2 september: KERKDIENST
Locatie: De Drijscheer*
Tijd: 19.00 uur
Organisatie: Protestantse Gemeente Tange-Alteveer
m.m.v. Gospelgroep Rejoice en spreker Harrie Brouwer
Contactpersoon Janneke ten Seldam 06-12449262

Ter afsluiting in De Drijscheer een feestavond(70’s en 80’s) op zaterdag 22 september van 20.30 tot 01.30 uur. 

Contactpersoon Herman Bekker 06-21894003