Als u voor deze pagina een bericht wilt doorgeven, mail dit dan naar info@dorpsbelangtangealteveer.nl


Verkiezingen op woensdag 20 maart

In de Drijscheer konden op woensdag 20 maart van 7.30 uur ’s morgens tot ’s avonds 21.00 uur de Alteveersters hun stem uitbrengen. Na de telling vanaf 21.00 uur was de uitslag als volgt:

Aantal stemmen per partij:

SP 52 ; PvdA 51 ; CDA 73 ; D’66 14 ; VVD 7 ; Christen Unie 51 ; PVV 49 ; Gron. bel. 44 ; Gr. Links 13 ; Partij vd dieren 14 ; Partij vh Noorden 25 ; Forum voor Democr. 64 ; vijftig-plus 13 ; Denk 0

Er werden 470 geldige stemmen uitgebracht. Er was één ongeldige stem en één blanco. Opkomst-percentage: ruim 50 %

———————————————————————————————————————————

Planten van bomen langs de N366

In de bermen van de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal worden vanaf 20 maart 2019 nieuwe bomen en struiken geplant. De werkzaamheden vinden plaats van 18 maart tot eind april. Gedurende die periode kan het verkeer gewoon van de weg gebruik blijven maken. Wel geldt er van 9.00 uur – 15.00 uur een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur en moeten weggebruikers rekening houden met in- en uitvoegend werkverkeer.

In totaal komen er vijfhonderd bomen van acht verschillende soorten. Door verschillende soorten te planten, zijn de bomen minder kwetsbaar voor ziektes en kunnen verschillende soorten insecten er van profiteren.

Ook worden er ongeveer 700 struiken geplant overeenkomstige afspraken ter hoogte van de bebouwing in de oostelijke berm. Een groot deel van die struiken blijft in de winter groen.

———————————————————————————————————————————–

Open huis Refajaziekenhuis

Zaterdag 16 maart was de Open Dag van het Refajaziekenhuis. De route die voor de bezoekers was uitgezet kon van 10.00 uur tot 16.00 uur gevolgd worden. 

Onder de ruim 1500 bezoekers waren veel kinderen die hun hart konden ophalen aan allerlei activiteiten. 

De medewerkers van de open dag kregen veel complimenten voor de organisatie.

—————————————————————————————————————————————

Brug Höchterweg/ Alteveersterweg wordt dam

De huidige betonnen brug die de Höchterweg met de Alteveersterweg verbindt wordt verwijderd. De brug was al een tijdje in slechte staat. Hij wordt vervangen door een vaste dam met hierin een betonnen duiker, zodat het water doorstroming kan blijven behouden. Daarnaast wordt houten beschoeiing geplaatst om stevigheid in de taluds te behouden.
Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren wordt de werklocatie gestremd voor alle verkeer. Er wordt een verkeersomleiding in werking gesteld.

Aanvang werkzaamheden:
De werkzaamheden starten op maandag 18 maart en duren naar verwachting circa drie werkweken.

—————————————————————————————————————————————–

Bijeenkomst ondernemersplein Onstwedde-Alteveer

Op donderdag 28 maart heeft het ondernemers-plein Onstwedde – Alteveer jurist Ferre van de Nadort uit Beilen uitgenodigd.                       

Hij zal spreken over:

“Hoe binnen twee maanden een onbekend merk met een duidelijke boodschap landelijke bekendheid kreeg, wekelijks landelijk nieuws werd en bleef, leidde tot debatten in de Tweede Kamer en een begrip werd. Het verhaal achter www.bumpit.nl

De visie, het plan en de uitvoering.”

Kosten voor niet leden EUR 5,50 per persoon.

Aanvang: 20.00 uur

Opgave via renate@renatepaans.nl

———————————————————————————————————————————–

Stadskanaal gastgemeente stichting 4/5 mei

Gemeente schrijft het volgende:

Onze gemeente is dit jaar gastgemeente voor de provinciale stichting ‘Vier 5 mei’. Ook viert de gemeente Stadskanaal in 2019 haar 50 jarig bestaan. Een echt feestjaar en dat willen wij in 2019 vieren met iedereen! Terug kijken naar dingen waar we trots op zijn en vooruit kijken door onze sterke punten uit te vergroten. Heeft u ideeën voor het vieren van de vrijheid op 12 april 2019? Laat het ons weten!

Vieren doe je samen
Graag roep ik u op om de vrijheid te vieren. Op 12 april staat het vieren van de vrijheid centraal, met het thema ‘Open armen – evacuees’. Tijdens de oorlog hebben inwoners van onze gemeente vele evacuees opgevangen door ze van eten en onderdak te voorzien. Om een feestelijke dag te maken van 12 april en  een feestjaar van 2019 ontvangen we met ‘open armen’ ideeën van u via stakka50@stadskanaal.nl. Zet uw straat, buurt, vereniging, onderneming of organisatie in de spotlights door zelf activiteiten te organiseren en te laten zien waar u trots op bent. De gemeente kan u niet financieel ondersteunen, maar wel helpen met bijvoorbeeld materialen en publiciteit rondom uw activiteit. Ook kunnen we u voorzien van slingers om de plek waar de activiteit plaats vindt te versieren. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden en willen er samen met u een mooi jaar van maken.

Waarom 12 april de vrijheid vieren?
Omdat op 12 april 1945 Stadskanaal bevrijd is gaan we op 12 april van dit jaar de vrijheid vieren. Naast een aantal activiteiten die dag staan er vanaf 10 april bij zevenoorlogsmonumenten in onze gemeente ‘Vrijheidsbomen’. Iedereen kan hier naartoe komen om zijn of haar gedachten over vrijheid hierin op te hangen. 

Tijdlijn festiviteiten
Voor de activiteiten en festiviteiten die u samen met ons organiseert hebben we op onze website www.stadskanaal.nl/isgoud een tijdlijn geplaatst. Ook staat hier meer informatie over Stadskanaal is goud en Vier 5 mei. Hou de tijdlijn dus in de gaten voor nieuwe activiteiten!

——————————————————————————————————————————————

Ruilwinkel

Ruilwinkel blijft langer open

De gemeente Stadskanaal heeft besloten om de Ruilwinkel in ieder geval nog vijf jaar te garanderen open te blijven. Dat betekent dat er sowieso tot 2023 er in Alteveer geruild kan worden. 

Hoe werkt onze ruilwinkel?

zie www.ruilwinkelalteveer.nl

————————————————————————————————————————————-

Jeugdsoos de Boerderij Onstwedde 

Op vrijdag 22 maart organiseert de Boerderij een foute party voor de basisschooljeugd (groep 5 t/m 8) uit Onstwedde en Alteveer. Het zou leuk zijn als je met een leuk/raar/gek/apart kapsel komt. Aanvang van de party: 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Entree is 1 euro. Degene met het mooiste kapsel wint een prijsje.

—————————————————————————————————————————————-

Beelden aan de Poortmanswijk

Oud-inwoner Harm Jan Oortwijn (50) geboren en getogen aan de Poortmanswijk 15  (zijn ouders wonen daar nog) heeft een tweetal beelden gemaakt die hij graag bij de sluis van de Poortmanswijk zag geplaatst. Harm Jan woont met zijn gezin in Dronten en werkt in Milaan (Italië).

Hij heeft al toestemming van waterschap A-en Hunze om de beelden te plaatsen. Helaas heeft de welstandscommissie van de gemeente een negatief advies gegeven. De gemeente is nu aan zet om de bezwaarschriften te beantwoorden.

Harm Jan Oortwijn is op 18 februari in gesprek gegaan met o.a.  de gemeente om nog eens te spreken over de plaatsing van de beelden. Dorpsbelang hoopt met Harm Jan op een positieve uitkomst van het geheel.

Op de foto een van de twee beelden.

—————————————————————————————————————————————–

v.v. Alteveer

De voetbalvereniging Alteveer speelt in het seizoen 2018-2019 in de vijfde klasse van de amateurs van de KNVB. 

Tegenstanders van Alteveer: Buinen, Buinerveen, De Treffer ’16 (Exloërmond), EEC (Ees, Eesergroen Combinatie), JVV (Jipsingbourtange), Pekelder Boys (Nieuwe Pekela), Roswinkel, SVBC (Barger Compascuum),Valther Boys, Veelerveen, Weiteveense Boys, Zandpol en Zwartemeerse Boys. De laatste drie verenigingen liggen in de gemeente Emmen.

23 septemberAlteveer – JVV;  6 – 2

30 september: EEC (Ees ) – Alteveer;  4 – 2

7 oktober: Veelerveen – Alteveer; 0 – 3

14 oktober: Alteveer – Roswinkel; 4 – 2

21 oktober: Alteveer – Pekelder Boys; 2 – 1

28 oktober: Zandpol – Alteveer; 1 – 7

4 november: Alteveer – De Treffer 16; 5 – 0

18 november: Buinerveen – Alteveer; 1 – 3

25 november: Alteveer – Valther Boys; 1 – 2

2 december: Zwartemeerse Boys – Alteveer; 0 – 2

9 december: Alteveer – SVBC; 4 – 1

20 januari: Alteveer – Weiteveense Boys (afgelast)

03 februari: Alteveer –  Buinerveen; 6 – 2

10 februari: JVV – Alteveer; 0 – 10

17 februari: Alteveer – EEC; 3 – 0

24 februari: Buinen Alteveer; 4 – 4

10 maart: Pekelder Boys – Alteveer; 6 – 0

17 maart: Alteveer – Zandpol; afgelast

24 maart: Weiteveense Boys – Alteveer

———————————————————————————————————————————————–

Zonnepark komt dichterbij? 

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd door L C Energy, die ook door de gemeente Stadskanaal officieel bekend is gemaakt. Vervolgens ligt een en ander 6 weken ter inzage, waarbij zienswijzen ingediend kunnen worden bij de gemeente. Daarna wordt aanvraag gedaan voor een zogenaamde SDE + subsidie. Bij toekenning van deze subsidie kan het zonnepark worden gerealiseerd. Dat zal naar verwachting 2020 zijn. 

De tekening van het zonnepark. Op twee plaatsen: een gedeelte in het bos, waarbij de panelen zover mogelijk achterin worden geplaatst en een kleiner gedeelte op het terrein achter de grote AVEBE-silo. 

Een woordvoerder van LC Energy dacht dat in april de gemeenteraad zal spreken over de plannen, maar volgens de laatste berichten zal dit op een nader te bepalen datum zijn. Wel worden de gesprekken over het plan voortgezet.

Dorpsbelang neemt hierbij een neutrale positie in en stelt alleen dat iedereen in het dorp voordeel moet verkrijgen bij een eventuele komst van een zonnepark.

Intussen is er een energiecoöperatie opgericht onder de naam Groningsgroen (http://groningsgroen.org). Oprichters van deze energiecoöperatie hebben als doel om Alteveer en omgeving energie-neutraal te maken met duurzame energie van o.a. het zonnepark. Meer info bij Harry Kram, harry@groningsgroen.org.

————————————————————————————————————————————————-

 Kavels aan ’t Streekje

Op de website van de gemeente Stadskanaal staan de locaties van bouwkavels in de gemeente.

Het lijkt erop dat er een wijziging in de grootte en aantal van de kavels komt. De gemeente heeft daarover op 29 april een gesprek  met Dorpsbelang T-A.